miercuri, 21 septembrie 2011

NONI, UN FRUCT CE SE OPUNE CANCERULUI

       Fructul de Noni este galben la coacere si are un gust amarui si miros intepator. Fructele au fost folosite inca de acum 2000 de ani in tratamente ale bolilor in zona Polineziei, India, China, Hawai, Tahiti. In prezent se foloseste sub forma de pudra sau suc natural cu efecte uimitoare in bolile de natura canceroasa, ca tonic general si efecte imunomodulatoare recunoscute. De aici ii vine si numele de "fruct al zeilor" sau "fructul vietii", datorita proprietatilor tamaduitoare.
   Continutul de micronutrienti si vitamine este bogat, astfel gasim: vitamina C in cantitate medie (jumatate fata de portocala), vitamina B1, B2, B3, B6, B12 vitamina A, fier,cupru, potasiu, calciu, magneziu, mangan, sodiu, seleniu, carbohidrati si fibre in cantitate mare, aminoacizi, xeronina, proxeronina,proxeronaza, scopoletina, acubina etc.
   In Hawai fructele proaspat curatate se pun pe rani pentru a trata infectia. In Indonezia se trateaza oasele rupte si tumefierea lor cu fructe proaspete amestecate cu sare. Malaiezia foloseste frunzele impotriva tusei si a starilor de rau, greata. Filipinezii  folosesc Noni pentru afectiunile digestive.
   Sucul de Noni este o sursa bogata de antioxidanti, vitamine si minerale si din studii s-a constatat ca ajuta impotriva cancerului, prin reducerea vascularizarii ce hraneste tumora. Este un bun imunostimulator prin rolul de mobilizare a limfocitelor de toate tipurile, are efect antiviral, antibacterian si antibiotic, antiinflamator si antialgic fiind util in reumatisme de toate formele.
   Afectiuni la care Noni are efecte benefice sunt: imunitate redusa, stimuleaza activitatea limfocitelor si macrofagelor; imunomodulare, regleaza activitatea aparatului imunitar in boli ca: poliartrita reumatoida, cancer, hepatite cronice, hiv-sida, lupus; in boli ale aparatului digestiv: gastrita, ulcer, constipatie, ciroza hepatica, pancreatita cronica, hemoroizi, colici biliare, hepatite; in afectiuni neuropsihice ca: insomnii, astenie, depresie, anxietate, migrene, alzheimer, parkinson etc; afectiuni ale aparatului cardiovascular ca: ateroscleroza, hipertensiune arteriala,  cardiopatie ischemica, arterita, varice, ulcer varicos; afectiuni de metabolism ca: diabet, guta, obezitate; afectiuni dermato ca: acnee cronica, psoriazis, zona zoster, eczeme; afectiuni ale aparatului respirator ; afectiuni urogenitale; afectiuni oculare; afectiuni de natura canceroasa.

Un comentariu:

  1. Buna! Aici http://sucul-noni.ro/noni-si-bolile-tumorale.php puteti gasi mai multe detalii despre fructul noni si bolile tumoarale, cat si o reteta pentru lupta impotriva acestor afectiuni.

    RăspundețiȘtergere