luni, 30 mai 2011

TRATAMENTE CU ZEOLIT

      Zeolitul este un mineral, un aluminosilicat format cu milioane de ani in urma, din interactiunea dintre lava fierbinte emisa de catre vulcani si apa de mare. In lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliti, cu structuri si compozitii chimice diferite, dar in terapie s-a folosit pana acum unul singur, numit clinoptilolit. Numele de zeolit vine din greaca veche, unde ze inseamna "a fierbe", iar lithos inseamna "piatra". Deci zeolitul ar insemna in traducere "piatra care fierbe", aluzie la formarea acestuia prin spectaculoasa interactiune dintre lava incinsa si apa marii. Folosirea zeolitului in terapie este o traditie cu o vechime de cateva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important in medicina Ayurveda, medicina traditionala indiana si in medicina traditionala chineza, dar si in medicina populara ruseasca.
   Acest mineral actioneaza ca un adevarat magnet care atrage si scoate din organism metalele grele si materialele radioactive. Sute si mii de vieti au fost salvate cu ajutorul zeolitului in cazul dezastrului radioactiv de la Cernobal. In anii 90 in sectia de Medicina Moleculara  din Zagreb, Croatia, 22 de caini de rasa bolnavi de diferite forme de cancer au fost tratati cu zeolit. Pacientii canini au primit vreme de trei luni cantitati cuprinse intre 0,6 si 3,6 grame de zeolit pe zi, iar rezultatele au fost uluitoare. Din cele 22 de animale bolnave cancer, nu mai putin de 14 au raspuns foarte bine la tratament, tumorile intrand in remisie si chiar disparand complet. Au urmat zeci de studii facute pe culturi de celule canceroase, pe culturi de celule ale sistemului imunitar, pe animale de experienta, chiar si pe loturi de pacienti umani, pentru a studia eficienta zeolitului in boala canceroasa. Iar rezultatele sunt pe cat de spectaculoase, pe atat de greu de inghitit de catre o parte a comunitatii stiintifice internationale, axata pe industria medicamentelor de sinteza.
   Zeolitul se ataseaza de celulele canceroase (care au o sarcina electrica diferita de cea a celulelor normale) distrugandu-le, stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, induce moartea programata a celulelor maligne, blocheaza receptionarea semnalelor de crestere de catre tumori. Mai mult, s-a descoperit ca zeolitul actioneaza favorabil si in multe alte afectiuni, cum ar fi infectiile virale sau bacteriene, bolile intestinului, bolile stomacului, diabetul si altele.
   Boli in care zeolitul are efect terapeutic sunt:
   Intoxicatia cu metale grele (plumbul, manganul, mercurul, cadmiul etc.) care ajung in organismul nostru datorita poluarii apei, aerului si alimentelor. Zeolitul este numit de catre oamenii de stiinta si "capcana de metale grele", deoarece scapa organismul de aceste toxine, prinzandu-le in structura sa moleculara, fiind apoi eliminat impreuna cu ele prin scaun.
   Intoxicatia cu pesticide, aceste substante ajungnd in organismul nostru in primul rand prin hrana. Boala canceroasa in care administrarea zeolitului s-a dovedit a fi extrem de benefica pentru prevenirea cancerului, dar si a bolilor tumorale in general. Aici zeolitul are si efect imunostimulator, ajutand organismul sa elimine din start celulele maligne, constatandu-se efecte antitumorale directe.
   Cancer de prostata - In multe cazuri, administrarea zeolitului in mod repetat conduce la stoparea cresterii sau chiar la remisia totala a tumorii.
   In cancer de piele, tratamentele interne cu zeolit si-au dovedit eficienta in mai multe forme de cancer al pielii (carcinom cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase, melanom).
   In cancerul pulmonar sunt anumite rezultate, dar inca se studiaza efectele benefice ale zeolitului asupra acestui tip de cancer.
   Cancerul bucal si faringian si cancerul de san dau bune rezultate. Studiile efectuate de cercetatori au aratat faptul ca administrarea zeolitului inhiba vascularizarea si cresterea tumorilor mamare.
   In diaree si infectii intestinale administrarea de zeolit normalizeaza flora bacteriana a intestinului, ajuta organismul sa lupte cu virozele care ataca tubul digestiv, reduce inflamatia la nivelul intestinului.In gastrita hiper-acida si ulcer gastric zeolitul normalizeaza secretiile digestive, are un efect benefic asupra tesuturilor epiteliale care protejeaza stomacul. Administrarea in timpul crizelor de gastrita, in multe cazuri zeolitul ajuta la ameliorarea durerii.
   In deficiente imunitare s-a demonstrat ca administrarea de zeolit duce la cresterea productiei de celule ale sistemului imunitar (limfocite si macrofage) si la cresterea rezistentei organismului la infectii.
   Ca adjuvant in hepatita virala, studiile de medicina experimentala au certificat faptul ca administrarea de zeolit are efecte protectoare hepatice, incetinind evolutia hepatitei cronice. De asemenea, studiile de laborator asupra efectului antiviral al zeolitului sunt incurajatoare. Sunt semnalate si cazuri clinice, de pacienti cu hepatita virala de tip C, care si-au ameliorat considerabil starea de sanatate, in urma curelor repetate cu zeolit.
  Ca adjuvant in infectiile virale, studiile de laborator au aratat atat o actiune antivirala directa a zeolitului, contra virusului herpetic, virusurilor coxsackie, adenovirusurilor dar si a altor tipuri de virusuri.
  Administrarea zeolitului ca supliment cu utilizare normala, se poate lua o lingurita  pe zi. Pentru o detoxifiere mai accentuata, se poate dubla doza, sau chiar  mai mult.  In cazul dozelor marite, se recomanda marirea cantitatii de lichid ingerata, intrucat apare senzatia de sete, semn caracteristic al detoxifierii.

LIME, BUNA PENTRU DIGESTIE

      Lime sunt originare din India, dar in prezent se cultiva in toate zonele tropicale ale planetei si sunt ingrediente importante in bucataria din Mexic, Asia, dar si in cea mediteraneana. In prezent, 15 la suta din productia mondiala de lime provine din Mexic, in timp ce India, tara de origine a acestora, produce doar 12 la suta din productia de lime. Cele mai aromate sunt fructele care provin din Mexic, iar cele care provin din Asia sunt mai mari si mai acide.
   Lime are o coaja verde, o aroma mai puternica si mai proaspata decat lamaia. Fructele de lime sunt mai mici, mai grele si au pulpa mai densa decat lamaia. Sucul de lime este mai dulce decat cel al lamailor. Fructele sunt recoltate aproape intotdeauna necoapte, cand au culoarea verde intens si sunt consumate inainte de a atinge starea de coacere, atunci cand incep sa se ingalbeneasca.
   Este recomandat sa se aleaga in magazin fructele de culoare verde inchis, cele galbene fiind trecute. Cele mai apreciate fructe de lime sunt cele mici, iar cele mari sunt privite ca fiind inferioare calitativ. Arborele de lime poate atinge de la 2 la 4 m inaltime. Frunzele de forma ovoida sunt parfumate placut. Fructele, singure sau grupate cate 2-3, au o forma rotunjita la baza si ovala spre varf.
   Lime contine vitamina C, toata gama de vitamine B, vitamina A, E si K. In 100 de grame de fruct sunt 0,42 de grame de proteine, 0,07 lipide, care sunt concentrate in uleiurile volatile din coaja, 8,42 de grame de glucide, 14 miligrame de calciu, 117 miligrame de potasiu, 0,09 miligrame de fier.
   Fructele de lime au o mare valoare terapeutica. Peptina din pulpa de fruct este benefica in reducerea nivelului de colesterol, iar vitamina C are efect benefic asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la boli. Continutul mare de vitamina C mentine sanatatea dintilor si a sistemului osos.  Previne caderea dintilor, cariile dentare, sangerarea gingiilor si fragilitatea oaselor. Uleiul volatil din lime este folosit in medicina pentru ca imbunatateste digestia. Acest fruct este recomandat in dieta-tratament pentru dezechilibrele digestive. Sucul de lime este benefic in prevenirea si tratarea constipatiei. Dimineata pe stomacul gol se poate consuma un pahar cu apa la teperatura camerei si suc de lime. Studiile au demonstrat ca acidul citric din lime are o reactie alcalina in sistem, fiind capabil sa diminueze simptomele de ulcer peptic, iar sucul de lime diluat cu apa calduta previne cistita.

ANDIVA, O LEGUMA PENTRU SANATATE

     Andiva este o varietate legumicola, creata de om din cicorea salbatica. Sunt legume care se obtin prin intrarea in vegetatie fortata a frunzelor de cicoare. Tehnica de obtinere a andivelor de salata ii apartine unui cultivator belgian care a descoperit acest lucru in secolul XIX. Inca din vremea egiptenilor, andivele erau cultivate si apreciate mai ales in prepararea salatelor.
   Pentru a putea obtine andive de salata, se taie frunzele plantei, iar radacinile se pastreaza in locuri fara lumina. Din aceste tulpini care se tin la intuneric apar frunze noi, care datorita faptului ca nu au lumina, nu mai sunt foarte amare si au o culoare alb-galbuie. Tara cu cea mai mare traditie in cultivarea andivelor este Franta.
   In magazin este bine sa alegem andivele cele mai albe, cele verzi fiind amare. Se consuma cel mai des crude, sub forma de salata, dar stropite cu suc de lamaie. Andiva are o mare valoare terapeutica si culinara. Au un continut bogat in:  enzime, proteine, hidrati de carbon, vitaminele A1, B1, B2, C si K; saruri minerale si minerale de calciu, potasiu, sodiu, cupru, fosfor, fier, mangan, magneziu, dar si uleiuri volatile, polizaharide, caroten.
   Proprietatile terapeutice in terapia naturista spun ca andivele sunt diuretice, depurative si usor laxative. Sunt un bun adjuvant in obezitate, arteroscleroza, dislipidemii, ca si in alimentatia cardiacilor, a diabeticilor. Latexul din andive este benefic in tratamentul cancerului uterin, in tumorile ficatului, splinei si laringelui. Sucul plantei combinat cu cel de cicoare dizolva pietrele din vezica biliara. Sucul de andiva este recomandat si in ameliorarea unor boli de ochi, ale ficatului si in combaterea astmului, guturaiului si afectiunilor cardiace. Stimuleaza secretia de bila si evacuarea intestinala a acesteia, are efecte mineralizante si ajuta la combaterea parazitilor intestinali. Andivele actioneaza pozitiv in anorexie, calmeaza usor sistemul nervos, alina durerile si prezinta efecte favorabile in caz de stres. Prin prezenta intibinei, care este o substanta antioxidanta naturala, andiva diminueaza efectele nocive ale radicalilor liberi, intarziind imbatranirea si instalarea unor boli generative, inclusiv a cancerului.
   Andivele trebuie sa fac parte si din alimentatia bolnavilor de gastrita, ulcer, hepatita, enterocolita sau diabet. Avand proprietati diuretice ajuta si la eliminarea edemelor. Un amestec in parti egale de suc de andive, morcov, telina si patrunjel, face adevarate minuni pentru intarirea vederii mai ales la persoanele varstnice. Se bea minim 3 luni cate 250 ml zilnic din acest suc combinat.