luni, 25 februarie 2013

Polenul, bun pentru anemie

    Polenul reprezinta unul din cei mai curativi nutrienti pe care ii gasim in natura. Este utilizat din cele mai vechi timpuri ca medicament naturist, ca un puternic revigorant al organismului.
   Polenul contine aproximativ toti aminoacizii esentiali, vitamine ( A,C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B12 ),  minerale (fier, magneziu, calciu, zinc, fosfor, seleniu), enzime, glucide, lipide; pe drept putand fi considerat un aliment viu. Putem diferentia polenul in doua categorii: cel poliflor, care este un amestec de la mai multe tipuri de flori si polenul provenit de la un singur tip de floare (salcam, tei, floarea soarelui, rapita, paducel etc).
    Proprietatile curative ale polenului: are proprietati afrodiziace, este antidepresiv, antibacterian, antiinflamator, antiparazitar, antitoxic, imunostimulant, antipiretic, antianemic, biostimulator, intinereste pielea si amelioreaza functiile cerebrale, stimuleaza functiile hepatice, scade colesterolul rau din sange, stimuleaza circulatia sanguina pana la nivel de capilar, este tonic general.
    Boli in care polenul are rezultate notabile sunt: anemie, anorexie, boli hepatice, ulcer gastro-duodenal, tulburari sexuale, insuficienta cardiaca, angina pectorala,  tulburari de circulatie, schizofrenie, varice, ulcer varicos, prostatite, hiperlipidemie, rinita alergica, boli canceroase.
   Se poate consuma circa 15g zilnic (cantitate pentru 3 lingurite) in cure de 7 zile pe luna. La copii o cantitate de 5g zilnic este suficienta. Se consuma in combinatie cu mierea de albine si laptisor de matca, pentru suplinirea efectelor curative.

Un comentariu:

  1. Polenul de albine mi l-a recomandat bunica de cand eram micuta, la un moment dat a inceput sa faca parte din viata mea si il recomand tuturor, fiind, intradevar, un dar al naturii.

    RăspundețiȘtergere