Pagini

miercuri, 2 februarie 2011

CURA CU OTET DE MERE

        Se utilizeaza ca produs alimentar dietetic si terapeutic in diverse afectiuni. Marul contine potasiu care conditioneaza organismul pentru o functionare normala. Otetul de mere retine din mar toate mineralele ca: fosfor, clor, sodiu, magneziu, calciu, sulf, fier, siliciu si multe microelemente asociate cu potasiul.
    Potasiul participa la mentinerea echilibrului osmotic acido-bazic. Trebuie sa ne asiguram ratia zilnica de acizi organici, pentru a preveni cresterea reactiei alcaline a sangelui. Dimineata la sculare, putem lua doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa. Il bem incet, in timp ce ne imbracam.
   Cura cu otet este recomandata in mai multe boli si anume: in sterilitate primara, graviditate, sinuzita, intoxicatii alimentare, nevralgie faciala, artrite ale articulatiilor mici de la maini si picioare, in degenerescenta, ateroscleroza, in sclerozele tesuturilor si a vaselor de sange, in pielite, obezitate, nevroze, in combaterea insomniilor, in oboseala cronica, migrene, ameteli, hipertensiune arteriala, anchiloza incheieturilor, lacrimare la oameni in varsta, relaxarea si calmarea sistemului nervos, in caz de epidemii, in zona zoster, arsuri, varice, dureri musculare si articulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu