miercuri, 2 februarie 2011

CURA CU GRAU INCOLTIT

          Graul incoltit este un stimulator extrem de important al activitatii vitale a organismului uman, datorita contmutului bogat in vitamina B si in multe alte vitamine, cat si a diferitilor fermenti (enzime) necesare pentru reglarea proceselor metabolice din organism.
     In multe boli, dupa 1-2 saptamani de consum a boabelor incoltite de grau, la oamenii de orice varsta se constata o vizibila imbunatatire a starii de sanatate si apoi o insanatosire completa. Se reface caderea parului de pe cap, acuitatea vederii, coordonarea miscarilor, se intaresc dintii.
    Cu ajutorul curei cu grau incotit se trateaza: dureri de cap, bronsite, dureri de dinti, tromboflebite, boli cronice ale sangelui, polinevrite, eczeme, tumori ale stomacului, boli intestinale, boli ginecologice, boli de ochi, boli de rinichi, arterite, tumori in general etc. Folosirea acestei metode nu este periculoasa si este foarte eficienta.
    Cu 24 de ore inainte de preparare, boabele de grau, 50-100 g, se spala minutios cu apa rece. Boabele pline, umezite la spalat, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se asaza intr-un loc cald si se acopera cu un servet de hartie. Dupa 24 de ore, graul incoltit (coltisori de 1 mm) se spala cu apa de cateva ori si se trece prin masina de tocat sau se maruntesc cu ajutorul unei rasnite electrice. Se amesteca cu lapte fiert sau cu apa fiarta, in proportie de 1/1. La acest terci, se adauga miere, dupa gust. Vasul pentru oparit terciul trebuie sa fie emailat sau din sticla. Avand in vedere aportul caloric adus de grau, trebuie redus consumul painii si a altor produse similare.
Cura dureaza cca 3-4 saptamani, iar starea de sanatate se va imbunatati mult.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu