duminică, 13 februarie 2011

AGARICUS BLAZEI CIUPERCA MIRACULOASA

        Brazilia este tara in care ciuperca a fost descoperita, ca avand efecte tamaduitoare. Oamenii de stiinta au studiat o comunitate locala, care se alimenta, cu aceste ciuperci. Concluziile lor au fost uluitoare, sanatatea populatiei respective fiind la cote inalte, iar rata mortalitatii foarte mica; in plus locuitorii acestei regiuni din Brazilia, atingeau varste impresionante. Japonia a fost prima tara ce a reusit cultivarea pe scara larga, in ferme a cipercii Agaricus Blazei. Astazi, ea este cultivata in Brazilia, SUA, Japonia, China, Corea si alte tari asiatice.
    Cu totii suntem supusi la atacuri asupra imunitatii de catre inaintarea in varsta, poluare, chimicale din apa si hrana, boli sau stresul unui stil de viata alert. Agaricus Blazei este un supliment alimentar cu un ingredient activ dovedit de cercetatori ca fiind un agent aparator al sistemului imunitar incredibil de eficient. Ciuperca este larg recunoscuta ca un supliment natural de exceptie pentru efectele anti-cancer si de imbunatatire a imunitatii, pana la folosirea acesteia in tratamentul contra hepatite si Hiv/Sida. In Japonia, cercetari intense au fost efectuate pe porci de guineea, relevand ca aceasta ciuperca previne dezvoltarea canceroasa in proportie de 99.4 % si ii vindeca in 90% din cazuri.
    Astazi, cateva din ingredientele active au fost identificate. Dr. W. Sinden de la Universitatea din Pennsylvania si Dr. E. Lambert de la Laboratoarele Lambert au fost primii care au prezentat rezultatele cercetarii lor. Descoperirile lor au atras atentia comunitatii medicale catre aceasta planta miraculoasa. Efectele anticancerigene provin din polizaharide numite beta/alfa/xilo/galacto si glucani proteici, steroizi, acizi nucleici, lipide si lectina sunt cunoscute ca avand proprietati de inhibare a cancerului. Efect anti-tumoral: Polizaharidele includ scaderea nivelurilor de glucani beta si proteici si controleaza proliferarea celulelor canceroase. Reducerea glicemiei: Ciuperca este eficienta in a combate diabetul. Controlul tensiunii arteriale: Diminueaza nivelul colesterolului si reduce arterioscleroza.
    Cunoscut generic ca Beta Glucan (ingredientul principal al ciupercii), acesta substanta este una din cele mai puternice substante imunopotentiatoare descoperite pana in prezent. Este bine stiut ca proprietatile anticancer ale acestor substante sunt direct rezultate din ameliorarea imunitatii. Mai exact, beta-glucanii nu produc in mod direct efectul anti-tumora, ci mai concret declanseaza apararea corpului uman impotriva cancerului. Aceasta e relativ usor de masurat, caci corpul uman produce un tip de celula alba numita Natural Killer Cells (NKC). Cand oamenilor le este inclus Agaricus Blazei in dieta, se observa o creste a numarului de celule NKC foarte mare in numai 2-4 zile. NKC au fost numite astfel dupa abilitatea lor de a neutraliza in mod spontan celulele canceroase. Componente ale imunitatii innascute ale omului, ele secreta, de asemenea, o proteina numita gammainterferon, care concentreaza restul sistemului imunitar impotriva celulelor infectate. Prin replica data celulelor afectate imediat ce apar, NKC apara corpul cat timp alte celule imunitare se pregatesc de “actiune”. Sistemul lor “radar” pentru detectarea celulelor ce necesita neutralizare e compus dintr-o arie de receptori proteici. Acesti receptori sunt situati pe suprafata NKC. Unul din obiectivele principale ale stimularii sistemului imunitar este sa mareasca numarul si vitalitatea NKC. Ele distrug tintele lor prin eliberarea unor substante ce afecteaza celula daunatoare, ducand la o replica imunitara care o elimina.
     Cercetari din ultimii 25 de ani au dovedit ca Agaricus Blazei stimuleaza sistemul imunitar si imbunatateste mecanismele naturale de combatere a bolilor infectioase si a cancerului. Agaricus Blazei stimuleaza productia de limfocite, celulte T si ajutatoarele acestora. Polizaharida continua in aceasta ciuperca stimuleaza productia de interferon si interleukin, care, in mod indirect, stopeaza si previne proliferarea celulelor canceroase. De asemenea, Agaricus Blazei s-a dovedit a fi un foarte puternic agent antiviral, nepermitand virusilor sa patrunda in tesuturi. In mod normal, polizaharidele gasite in fungi afecteaza doar cancerul solid, insa polizaharida din Agaricus Blazei este eficienta si impotriva cancerului de colon, ovarian, mamar, pulmonar, hepatic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu