marți, 1 februarie 2011

URZICA, BUNA PENTRU ANEMII

           Urzica are calitati extraordinare, ce o recomanda in cura de dezintoxicare atat de utila la inceputul sezonului cald, cat si ca remediu intr-o serie de afectiuni. Piureul preparat din urzica proaspata este comparabil cu cel de spanac, subtiind sangele si regenerand organismul, dar totodata contribuie substantial la reechilibrarea functiilor stomacului si intestinelor. Intr-o scurta enumerare, afectiunile care se pot trata si cu ajutorul urzicilor sunt anemiile, diareea, chiar si unele forme de reumatism, ciclul prelungit, bolile renale si altele, la care facem referire mai jos.
      Infuzia se prepara cu o concentratie de circa 4% (o lingura de frunze la o ceasca cu apa) si se consuma circa trei pahare pe zi, in scop diuretic, antidiareic, ca expectorant si calmant al tusei in bronsite sau ca hemostatic.
      De exemplu, hemoroizii cu sangerari se pot trata cu un ceai care este si tonic stomacal. Se prepara din frunza de urzica si floare de coada-soricelului (20 de grame), coaja de crusin (60 de grame), amestecul oparindu-se cu doua pahare de apa. Dupa zece minute, se strecoara si se bea seara, inainte de culcare. Frunza si radacina de urzica, in amestec cu radacina de brusture ajuta, sub forma de decoct cu, care se spala parul, la combaterea matretii si a seboreei. Datorita calitatii sale de a stimula refacerea tesuturilor si de a opri supuratiile, urzica intra in compozitia unor preparate utilizate la vindecarea ranilor, tratarea ulcerului varicos, a unor afectiuni din zona gurii, totodata avand si o importanta actiune antimicrobiana. Ceaiul preparat din amestecul de urzica frunze, teci de fasole, frunze de dud si de nuc se foloseste la micsorarea cantitatii zaharului din sange, in diabet.     sursa:  magazin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu