Se stie ca organismul nostru este alcatuit in proportie de doua treimi din apa. De asemenea, orice terapeut ne poate spune de ce trebuie ca un om adult sa consume zilnic circa doi litri din lichidul vital. Una din cele mai importante functii ale apei in organismul uman este spalarea si eliminarea toxinelor si a sarurilor. Din pacate, oamenii din lumea intreaga consuma prea multa sare.
Japonezii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de sare (clorura de sodiu). Un fermier japonez, care ajunge la varsta de 60 ani, consuma in fiecare zi circa 60 g de sare. Cu alte cuvinte in acest timp (60 ani) el forteaza rinichii sai sa filtreze aproape 1,3 tone de sare! Nu raman insa mai prejos nici americanii. Pe langa faptul ca mananca sarea curata (nativa), ei mai consuma si produse mult prea sarate, cum ar fi sunca, mezelurile, carnaciorii, preparate pentru micul dejun, carne de vita grasa, chips, arahide sarate, si alte produse ce au concentratii ridicate de sare. Nu e de mirare ca oamenii, abia depasind varsta de 30 ani, sufera de tensiune arteriala ridicata, disfunctii renale, artrite, de scaderea elasticitatii vaselor sangvine, toate acestea reprezentand simptomele determinate de factorii distructivi ai ucigasului numarul unu.

La oamenii care consuma apa cu calitatea corespunzatoare (apa distilata sau fructele si legumele proaspete si sucurile acestora) si in cantitati suficiente, mult mai bine functioneaza sistemul cardiovascular si circulator. Apa cu calitatile corespunzatoare ajuta la imbunatatirea functiilor, nu numai ale organismului, ci si ale creierului; cu alte cuvinte ea favorizeaza productivitatea si exactitatea gandirii. Explicatia aici e simpla: 15 miliarde de celule ale creierului nostru sunt constituite in proportie de 80% din apa.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu