miercuri, 12 ianuarie 2011

APA, UN REMEDIU NECESAR ORGANISMULUI




           Se stie ca organismul nostru este alcatuit in proportie de doua treimi din apa. De asemenea, orice terapeut ne poate spune de ce trebuie ca un om adult sa consume zilnic circa doi litri din lichidul vital. Una din cele mai importante functii ale apei in organismul uman este spalarea si eliminarea toxinelor si a sarurilor. Din pacate, oamenii din lumea intreaga consuma prea multa sare.
      Japonezii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de sare (clorura de sodiu). Un fermier japonez, care ajunge la varsta de 60 ani, consuma in fiecare zi circa 60 g de sare. Cu alte cuvinte in acest timp (60 ani) el forteaza rinichii sai sa filtreze aproape 1,3 tone de sare! Nu raman insa mai prejos nici americanii. Pe langa faptul ca mananca sarea curata (nativa), ei mai consuma si produse mult prea sarate, cum ar fi sunca, mezelurile, carnaciorii, preparate pentru micul dejun, carne de vita grasa, chips, arahide sarate, si alte produse ce au concentratii ridicate de sare. Nu e de mirare ca oamenii, abia depasind varsta de 30 ani, sufera de tensiune arteriala ridicata, disfunctii renale, artrite, de scaderea elasticitatii vaselor sangvine, toate acestea reprezentand simptomele determinate de factorii distructivi ai ucigasului  numarul unu.              
       Cantitatea de apa optima si calitatea ei corespunzatoare ajuta la coborarea nivelului de colesterol in sange. Nu trebuie uitat ca apa in organismul uman se afla in stare lichida. Compozitia normala a apei este un dar maret al naturii si cel mai bun remediu de tonifiere al organismului. Apa corespunzatoare cu organismul uman pastreaza celulele umane in stare normala si nu permite deshidratarea. In acest caz, ridurile de pe gat si fata se diminueaza considerabil, iar tot organismul isi pastreaza tineretea si sanatatea.            
      La oamenii care consuma apa cu calitatea corespunzatoare (apa distilata sau fructele si legumele proaspete si sucurile acestora) si in cantitati suficiente, mult mai  bine functioneaza sistemul cardiovascular si circulator. Apa cu calitatile corespunzatoare ajuta la imbunatatirea functiilor, nu numai ale organismului, ci si ale creierului; cu alte cuvinte ea favorizeaza productivitatea si exactitatea gandirii. Explicatia aici e simpla: 15 miliarde de celule ale creierului nostru sunt constituite in proportie de 80% din apa.                
      Mai mult de atat, uneori se formeaza un circuit inchis: exagerat de nervos si de alert, omul atat de mult se scufunda in problemele sale si neliniste, incat uita de importanta consumarii apei de calitate corespunzatoare sau a altor lichide cu calitati similare. In loc de aceasta, el se axeaza pe bauturile alcoolice, astfel inrautatindu-si starea de depresie, umplandu-si stomacul cu substante daunatoare pentru el, care nu-l ajuta cu nimic. Ca rezultat, pe langa nervozitate si depresie, el suporta dureri intepatoare in stomac, dereglarea batailor inimii si multe alte neplaceri si disfunctii. Dar in loc sa apeleze la apa normala (calitativa), acesti oameni, in numar mare, isi administreaza aspirina, fumeaza si folosesc multi alti stimulenti. De aceea, intotdeauna, tineti minte, ca pentru functionarea buna a celulelor nervoase, acestea au nevoie de o cantitate suficienta de apa corespunzatoare. Exista numeroase demonstratii ca omul sufera foarte mult de insuficienta de apa. Dar fiecare dintre noi, intotdeauna, poate veni in ajutor propriului organism, folosind lichidul natural din care a aparut viata si care intretine viata.     sursa:   magazin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu