duminică, 11 martie 2012

CARAMBOLA, UN FRUCT EXOTIC

     Tara de origine a fructului de carambola este Sri Lanka, dar mai este cultivat si in tari ca: Brazilia, Peru, Indonezia, Malaiezia, Filipine, India, SUA (Hawai, California). Arborele de Averrhoa carambola este masiv si inalt cu flori liliachii si frumos mirositoare, iar fructul este lunguiet de circa 10 cm, cu o culoare galben-verzuie, cu miez galbui, gust acrisor asemanator merelor si perelor.
    Carambola este bogat in vitamina C, urmata de vitaminele B5 si B9. Ca minerale gasim in cantitate mare potasiu, fosfor si mai putin zinc.   
    Coaja fructului este translucida si este comestibila, iar miezul este zemos. Datorita continutului bogat in vitamina C, fructul este recomandat persoanelor fara pofta de mancare. De asemenea cei care au stari de raceala, viroze sunt indemnati sa consume fructul de carambola, pentru ca vitamina C (prezenta in fruct) este cea care mareste puterea de actiune a sistemului imunitar. Fructul se poate consuma ca atare sau in combinatie cu alte fructe in salate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu