Diospyros kaki este originar din China, culoarea variaza de la galben deschis la portocaliu rosiatic, iar forma sa este asemanatoare cu o rosie. Este mult raspandit in China, iar interesul pentru aceasta cultura se manifesta si in Brazilia si Coreea. Copacul kaki are o crestere lenta, este longeviv si atinge, uneori 10 m in inaltime in cazul soiurilor cu vigoare ridicata. Trunchiul este drept cu scoarta de culoare gri inchis. Frunzele sunt cazatoare de forma eliptica sau ovala, culoare verde lucios pe partea superioara, verde clar. Fructele se coc toamna, iar in filosofia japoneza se spune ca nu este toamna fara gustul delicios de kaki.
Are gust asemanator piersicii combinat cu pepene galben, fiind foarte bogat in glucoza si apa, vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu. Fructele de kaki dulci sau acre sunt bogate in tanin. Acest tanin scade cantitativ pe masura ce fructul se coace. Cand este verde, cantitatea de tanin este ridicata.
Datorita taninilor prezenti in fruct se poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si o vasta gama de tumori (cancer de prostata). Frunzele de kaki sunt uscate si utilizate in prepararea ceaiului verde, in diverse preparate erboristice pentru a reduce imbatranirea pielii. Fructul mai este considerat si un bun antiseptic, bun pentru stomac si pentru combaterea hipertensiunii, dar si pentru tratamentul diareii, enterocolitelor si hemoragiilor.
In Japonia sa scos in evidenta faptul ca in compozitia cojilor de kaki sunt prezente niste fitochimicale numite proantocianidine, ce ajuta la stoparea procesului de imbatranire. Mai contine compusi cunoscuti sub numele de shibuol si acid betulinic, care se crede ca au proprietati anticancer.
Are gust asemanator piersicii combinat cu pepene galben, fiind foarte bogat in glucoza si apa, vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu. Fructele de kaki dulci sau acre sunt bogate in tanin. Acest tanin scade cantitativ pe masura ce fructul se coace. Cand este verde, cantitatea de tanin este ridicata.
Datorita taninilor prezenti in fruct se poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si o vasta gama de tumori (cancer de prostata). Frunzele de kaki sunt uscate si utilizate in prepararea ceaiului verde, in diverse preparate erboristice pentru a reduce imbatranirea pielii. Fructul mai este considerat si un bun antiseptic, bun pentru stomac si pentru combaterea hipertensiunii, dar si pentru tratamentul diareii, enterocolitelor si hemoragiilor.
In Japonia sa scos in evidenta faptul ca in compozitia cojilor de kaki sunt prezente niste fitochimicale numite proantocianidine, ce ajuta la stoparea procesului de imbatranire. Mai contine compusi cunoscuti sub numele de shibuol si acid betulinic, care se crede ca au proprietati anticancer.