vineri, 30 noiembrie 2012

Laptisorul de matca, bun pentru boli cronice

    Laptisorul de matca este un produs apicol secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor lucratoare, folosit pentru hrana larvelor pana la varsta de 3 zile si a matcii pe viata.
    Compozitia in nutrienti si oligoelemente a laptisorului de matca este foarte bogata, astfel avem prezenti: compexul de vitamine B: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12; vitaminele: A, C, D, E; minerale: calciu, fier, cupru, potasiu, sulf, fosfor, siliciu, seleniu, nichel, cobalt, bismut; circa 18 aminoacizi esentiali si neesentiali, enzime.
   Prezenta acidului 10HDA, care este intalnit numai in laptisor, ii confera o valoare profilactica enorma. Este o substanta activa cu efect antiviral, antibacterian si antifungic, ce stimuleaza celulele de aparare ale organismului uman si  ajuta la reducerea radicalilor liberi.
   Ca aspect, laptisorul de matca este o substanta vascoasa, cu granulatii fine, de culoare alb-galbuie. Gustul este acrisor usor astringent cu o aroma caracteristica. Este partial solubil in apa si total solubil in alcool.
   Proprietatile curative ale laptisorului de matca sunt de invidiat, astfel putem spune ca:
Are proprietati antivirale, antimicrobiene, bacteriostatice, antibiotice cu spectru larg;
Este protector al organismului si echilibreza metabolismul acestuia;
Este regulator si protector al functiilor renale, hepatice si al aparatului respirator;
Este un puternic regenerator al celulelor organismului si stimulator al celulelor stem (regenerarea celulelor nervoase);
Inlatura astenia si oboseala fizica sau psihica, creste randamentul muncii fizice si intelectuale;
Este curativ in tulburarile si afectunile hepatice, neuro-circulatorii, oncolologice, pulmonare, de diabet, de memorie etc;
Previne senilitatea si imbunatateste circulatia cerebrala la nivel de capilare;
Reduce nivelul colesterolului din sange si imbunatateste pozitiv activitatea inimii si a vaselor coronare;
Are efecte miraculoase in tratarea starilor depresive, cu efecte de calmare si relaxare;
Intarzie procesele degenerative ale osteoporozei sustinand in continuare formarea sanatoasa a masei osoase;
Imbunatateste vederea si are efecte benefice in activitatea sexuala.
Are efecte benefice si in bolile de piele si afectiuni cutanate, ajutand la ameliorarea acestora.
   Administrarea laptisorului de matca se face in prize de 1-2g zilnic, seara si dimineata, inainte de masa cu 30 de minute.
   Cura cu laptisor se face pe perioade de 30-90 zile, urmate de pauza de circa 10-30 zile.

duminică, 5 august 2012

REGIMUL PENTRU BOLI GRAVE BG1 DE VALERIU POPA


      Inginerul Valeriu Popa a fost un deschizator de drumuri in domeniul bioenergiei si a terapiilor naturiste. De la el a ramas o colectie impresionanta de retete si regimuri naturiste, iar mai jos avem descris in detaliu regimul "BG1" de boli grave.
     Dupa trezire, prima grija trebuie sa fie eliminarea (scuiparea) salivei adunate in gura peste noapte. Apoi, o lingura de ulei de floarea-soarelui se mesteca 20 de minute, dupa care, lichidul laptos se scuipa in totalitate. Se rade stratul albicios depus pe limba, cu o lingura de lemn. Se clateste foarte bine gura cu apa sarata (o lingura de sare grunjoasa la o cana cu apa).
     Ora 8:00 – Terapia cu malai
Se ia in gura o lingura cu malai si se mesteca 10-15 minute, pana cand incepe sa se scurga saliva. Se clateste gura cu apa sarata.
     Ora 8:30 – Clisma cu infuzie de rostopasca
Se clocotesc 2 l de apa distilata intr-un vas de 3 l, se pun 2 linguri de rostopasca (mai ales pentru cancere) si se infuzeaza timp de doua minute, apoi se lasă 10 minute acoperit cu capac. Pentru alte afectiuni grave, in functie de boala si localizare, infuzia se poate prepara si din alte amestecuri de plante.
Se strecoara infuzia in irigator (temperatura se controleaza cu cotul) si, in pozitie genupectorala, se introduce canula (dupa ce s-a uns anusul cu ulei de masline). Inaintea defecarii, se face un masaj pe abdomen in jurul ombilicului. Trebuie folosita toata cantitatea de 2 l infuzie. Dupa defecare, se face igienizarea locala cu apa calda, bolnavul stand cu sezutul intr-un lighean.
     Ora 9:00 – Spalarea vaginala
Infuzia pentru spalaturi vaginale (pentru cancerele cu orice localizari) se prepara la fel cu cea de la clisma, numai ca, se folosesc 2 linguri de flori sau radacini de nalba mare.
Se strecoara infuzia calduta in irigator si, stand cu sezutul in lighean, se introduce canula in vagin şi se aşteapta pana ce se scurg cei 2 l de infuzie din irigator.
     Ora 9:30 – Sarituri pe varfuri
In fata ferestrei deschise, se fac 100 de sarituri pe varfurile picioarelor, miscand bratele ritmic si respirand in acelasi ritm (se poate incepe gradat, cu 10-20 de sarituri). La sfarsit, se inspira si se expira adanc si rar.
     Ora 11:00 – Masa 1
Din 4 linguri de orez nedecorticat, care se spala si se lasa timp de o ora la inmuiat, se inghit boabe, fie intregi, fie mestecate, apoi se consumă 1/2 l de apa distilata. Se recomanda ca intreaga operatiune sa dureze 1-2 ore.
     Ora 13:00 – Masa 2
Se rad si se amesteca intr-un vas de portelan, cu o lingura de lemn, 5 linguri de grau incoltit, 2 linguri telina mica, 2 linguri radacina de patrunjel, 1 lingura gulie verde (nu rosie), 2 linguri sfecla rosie, 1 lingura miere naturala poliflora, 2 linguri mere. Amestecul se serveste cu o lingura de lemn. Ca desert, 1 lingurita (de lemn) cu polen conservat in miere. Obligatoriu, masa dureaza o ora.
     Ora 16:00 – Masa 3
Se bea o cana de infuzie de salvie, neandulcita (250 ml apa distilata, data in clocot, in care se pune o lingurita salvie.
     Ora 18:00 – Masa 4
Se mananca 100 bucati seminte crude de bostan, apoi se bea o cana cu infuzie de cimbrisor (250 ml apa distilata, data in clocot, peste care se adauga o lingurita de planta).
     Ora 20:00 – Somniferul naturist
Se curata 4 mere Ionathan, iar coaja se infuzeaza in 250 ml apa distilata cu captare de aburi (cand apa clocoteste, capacul se ridica si se adauga repede cojile, apoi capacul se pune repede la loc). Se opreste focul, se pune vasul deoparte 15 minute, acoperit cu capac. Se adauga o lingura de miere poliflora. Apoi se consuma cojile de mere, iar zeama se soarbe incet, cu o lingura de lemn. Toata operatiunea trebuie sa dureze 45 minute.
    Ora 21:00 – Clisma
Se face o noua clisma sau spalatura vaginala, cu infuzii (de rostopasca, respectiv nalba mare) pregatite dinainte.
    Ora 21:30 – Culcarea
Dupa rugaciunea de seara cu fereastra deschisa, se intra in asternuturi si se cauta somnul profund.
Acest regim trebuie tinut timp de 42 de zile.

ENERGIA ORGONICA SI WILHELM REICH


     Wilhelm Reich anunta comunitatea stiintifica in anii 30' ca a descoperit o noua energie pe care a denumit-o "orgon". Aceasta energie patrunde intim in atmosfra planetei si in fapturile vii care vietuiesc aici (vegetatie, insecte, animale, oameni).
    Parerile sale au fost refuzate si interzise de oamenii de stiinta ai perioadei respective, iar doctorul Wilhelm Reich a avut parte de o puternica contestare a ideilor sale, urmand a fi izolat pentru teoriile revolutionare pe care le sustinea. Doctorul spunea ca "orgonul" este o energie cosmica primordiala, de culoare albastra, care este prezenta pretutindeni, si care influenteaza direct exprimarea biologica a emotiilor si sexualitatii, clima, culoarea cerului, gravitatia, formarea galaxiilor si planetelor.
     Conform ideilor lui Reich, boala este provocata de blocarea si deteriorarea energiei orgonice din corpul uman. Energia orgonica este energia primordiala a vietii, este Chi din traditia chineza, este Prana din traditia hindusa. Orgonul are o mare afinitate pentru apa, se acumuleaza usor in organismul uman prin alimente, apa, respiratie, prin piele. Orgonul are entropie negativa, tinde sa se acumuleze si sa nu se disipe.

duminică, 11 martie 2012

MANGOSTEEN, UN FRUCT BOGAT IN ANTIOXIDANTI

     Fructul de mangosteen (Garcinia mangostana) creste in regiuni ale Asiei de Sud-Est, dar cu precadere in Malaiezia, Thailanda, Indonezia. Este numit si "fructul zeilor" datorita gustului sau delicios de bun (gust combinat de lamaie si piersica). Arborele de mangosteen are nevoie de temperaturi mari pentru a rodi, de aceea nu-l vom intalni decat in zonele tropicale cu ploi abundente. Pentru a da prima productie serioasa de fructe arborele trebuie sa aiba cel putin 10 ani de maturitate.
     Fructului de mangosteen i se atribuie calitati curative foarte mari, numeroase persoane cred ca poate vindeca afectiuni ale inimii, ale ficatului, leucemii si numeroase forme de cancer. Coaja fructului contine peste 40 de substante puternic antioxidante, numite xanthone.
     Efectele benefice ale acestor antioxidanti (xanthone) duc la mentinerea unui echilibru microbiologic in organism, sistemuleaza aparatul imunitar, au actiune antiinflamatorie, antimicrobiana, antiulceroasa si antidepresiva, asigura o flexibilitate articulatiilor membrelor, au actiune benefica in: bolile cardiovasculare, in ateroscleroza, in bolile de stomac si in diabet. Foarte multe teste de laborator au evidentiat ca extractul de mangosteen actioneaza puternic impotriva celulelor canceroase. S-a observat ca fructul de mangosteen reduce nivelul glicemiei in diabetul de tip 2, marind actiunea insulinei. Are efecte anti-degenerative, prin incetinirea distrugerii oxidative produsa de radicalii liberi. Datorita acestor calitati fructul este indicat persoanelor in varsta care sufera de boala Parkinson, Alzheimer, migrene, depresii, anxietate. Consumat frecvent fructul protejeaza inima si are actiuni de normalizare a nivelului ridicat de colesterol din sange, totodata ajutand la echilibrarea hipertensiunii arteriale prin actiunea vasorelaxanta.

GUAVA, UN FRUCT BUN PENTRU INIMA

     Fructul de guava este de origine din Africa, dar se cultiva intensiv in America de Sud si alte tari. Fructul este preponderent de forma sferica, avand dimensiunile unui mar mic, coaja fiind comestibila. Pulpa fructului este extrem de gustoasa si aromata, avand un gust dulce acrisor comparativ cu al perelor coapte.
     Fructul de guava are un continut bogat in vitamina C, sucul unui singur fruct oferind de 5 ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata. Mai contine minerale precum: calciu, fosfor, magneziu si acidul nicotinic in cantitate mare. Este bogat in fibre solubile benefice tractului intestinal.
     Beneficiile fructului de guava sunt foarte numeroase, pe langa gustul sau delicios. Ajuta in cazuri de raceli si gripa prin continutul ridicat de vitamine. Alunga tusea curatind caile respiratorii datorita proprieatatilor astringente ale pulpei fructului. Datorita continutului ridicat de vitamina C are proprietati antivirale, luptand cu succes inpotriva racelilor si infectiilor virale. Guava ajuta la eliminarea si reducerea colesterolului rau din sange, efectele fiind de reducere si normalizare a tensiunii arteriale. Combate si ajuta cu succes in prevenirea constipatiei, datorita continutului ridicat de fibre. Este de ajutor persoanelor obeze care vor sa slabeasca. Consumand acest fruct regulat scade riscul inbolnavirii de cancer.

CARAMBOLA, UN FRUCT EXOTIC

     Tara de origine a fructului de carambola este Sri Lanka, dar mai este cultivat si in tari ca: Brazilia, Peru, Indonezia, Malaiezia, Filipine, India, SUA (Hawai, California). Arborele de Averrhoa carambola este masiv si inalt cu flori liliachii si frumos mirositoare, iar fructul este lunguiet de circa 10 cm, cu o culoare galben-verzuie, cu miez galbui, gust acrisor asemanator merelor si perelor.
    Carambola este bogat in vitamina C, urmata de vitaminele B5 si B9. Ca minerale gasim in cantitate mare potasiu, fosfor si mai putin zinc.   
    Coaja fructului este translucida si este comestibila, iar miezul este zemos. Datorita continutului bogat in vitamina C, fructul este recomandat persoanelor fara pofta de mancare. De asemenea cei care au stari de raceala, viroze sunt indemnati sa consume fructul de carambola, pentru ca vitamina C (prezenta in fruct) este cea care mareste puterea de actiune a sistemului imunitar. Fructul se poate consuma ca atare sau in combinatie cu alte fructe in salate.

KIVANO, UN FRUCT DELICIOS

      Fructul de kiwano arata ca un castravete mai bombat cu proieminete ca niste tepi, cu dimensiuni de 10-15 cm. Miezul este verde-gelatinos presarat cu seminte albe. Gustul este delicios comparat cu acela al dovleacului inbinat cu banana si lamaie.     Sa nu uitam ca fructul de kiwano este o ruda forte buna cu castravetele si pepenele. Este originar din Zimbabwe si i se mai spune si "castravete african". Este cultivat intens in Israel, Noua Zeelanda si America Centrala, zone de unde se si importa.
     Continutul de vitamine este bogat in vitamina C in cantitate mai mare si vitaminele B3, B5, B6 si beta-caroten. La mineralele in cantitate mare se gaseste potasiul urmat de calciu, magneziu, fosfor, fier si zinc. O avertizare pe care trebuie sa o luam in seama este aceea ca, daca fructul este prea copt, riscam sa avem probleme cu stomacul.

RAMBUTAN, UN FRUCT BOGAT IN VITAMINE SI MINERALE

        Fructul de rambutan provine din Asia de Sud-Est, cu raspandire in America de Sud (Costa Rica) unde este cultivat intensiv. Fructul este ca aspect rotund cu dimensiuni 3-5 cm, cu tepi moi galbeni-verzui si culoare galbena-portocalie spre rosiatic. Are un gust dulce-acrisor, aromat si revigorant.
    Pulpa fructului este suculenta semanand foarte mult cu boabele de struguri. Fructul de rambutan este bogat in vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C fiind in cantitate mai mare.
    Mineralele prezente in fruct au si ele o mare varietate, astfel gasim in cantitate mare calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Fiind un fruct bogat in vitamine este bine sa il consumam pentru a preveni raceliile si bolile sezonului rece, dar si pentru o vitaminizare de primavara atat de necesara organismului dupa iesirea din iarna. Fructul este folosit foarte mult si in industria cosmetica, ca produs pentru ingrijirea pielii (efect puternic antibacterian si de protectie).