miercuri, 21 septembrie 2011

GINKGO BILOBA, BUNA PENTRU MEMORIE SI CIRCULATIE PERIFERICA

       Ginkgo Biloba este o specie de arbore cu o vechime de circa doua sute milioane ani. Este cultivat si exploatat in China, Japonia, Coreea, SUA, pentru piata farmaceutica. Frunzele sunt cele care au importanta farmacologica ele continand substante active cu influente benefice asupra vaselor sanguine si a circulatiei sangelui la nivel cerebral si al membrelor inferioare. Are efecte bune asupra memoriei si stimuleaza functiile creierului.
    Ginkgo Biloba este un bun antioxidant datorita nivelului mare de flavonoide continute, ce actioneaza la nivel molecular asupra membranelor celulare, mentinandu-le integritatea si rezistenta.
    Are efect vasodilatator si influenteaza benefic functionarea vaselor de sange. Are efect neuroprotector sustinand cresterea productiei de neurotransmitatori de tipul dopamina si noradrenalina. Datorita acestor proprietati si principii active planta este indicata pacientilor cu Alzheimer si afectiuni ale memoriei.
    Studiile clinice au ajuns la concluzia ca o doza zilnica din extract preparat din frunze are influente majore in simptomele asociate cu insuficienta cerebrala, stari depresive, pierderea memoriei, in general afectiuni ale memoriei. Intarzie evolutia bolii Alzheimer blocand evolutia dementei senile.
     Medicamentele preparate din frunze de Ginkgo Biloba ajuta la ameliorarea unor boli ca:  pierderea memoriei pe termen scurt, ameliorarea circulatiei cerebrale si a circulatiei periferice (maini si picioare reci), in stari depresive si cronice, tulburari de concentrare, in cefalee, in dementa degenerativa si dementa vasculara, adjuvant in ischemia cardiaca si ateroscleroza, in tromboflebite si tromboze, tulburati circulatorii la nivel ocular, adjuvant in tumori cerebrale si mamare, adjuvant in retinopatie diabetica, adjuvant in accidente vasculare cerebrale.

NONI, UN FRUCT CE SE OPUNE CANCERULUI

       Fructul de Noni este galben la coacere si are un gust amarui si miros intepator. Fructele au fost folosite inca de acum 2000 de ani in tratamente ale bolilor in zona Polineziei, India, China, Hawai, Tahiti. In prezent se foloseste sub forma de pudra sau suc natural cu efecte uimitoare in bolile de natura canceroasa, ca tonic general si efecte imunomodulatoare recunoscute. De aici ii vine si numele de "fruct al zeilor" sau "fructul vietii", datorita proprietatilor tamaduitoare.
   Continutul de micronutrienti si vitamine este bogat, astfel gasim: vitamina C in cantitate medie (jumatate fata de portocala), vitamina B1, B2, B3, B6, B12 vitamina A, fier,cupru, potasiu, calciu, magneziu, mangan, sodiu, seleniu, carbohidrati si fibre in cantitate mare, aminoacizi, xeronina, proxeronina,proxeronaza, scopoletina, acubina etc.
   In Hawai fructele proaspat curatate se pun pe rani pentru a trata infectia. In Indonezia se trateaza oasele rupte si tumefierea lor cu fructe proaspete amestecate cu sare. Malaiezia foloseste frunzele impotriva tusei si a starilor de rau, greata. Filipinezii  folosesc Noni pentru afectiunile digestive.
   Sucul de Noni este o sursa bogata de antioxidanti, vitamine si minerale si din studii s-a constatat ca ajuta impotriva cancerului, prin reducerea vascularizarii ce hraneste tumora. Este un bun imunostimulator prin rolul de mobilizare a limfocitelor de toate tipurile, are efect antiviral, antibacterian si antibiotic, antiinflamator si antialgic fiind util in reumatisme de toate formele.
   Afectiuni la care Noni are efecte benefice sunt: imunitate redusa, stimuleaza activitatea limfocitelor si macrofagelor; imunomodulare, regleaza activitatea aparatului imunitar in boli ca: poliartrita reumatoida, cancer, hepatite cronice, hiv-sida, lupus; in boli ale aparatului digestiv: gastrita, ulcer, constipatie, ciroza hepatica, pancreatita cronica, hemoroizi, colici biliare, hepatite; in afectiuni neuropsihice ca: insomnii, astenie, depresie, anxietate, migrene, alzheimer, parkinson etc; afectiuni ale aparatului cardiovascular ca: ateroscleroza, hipertensiune arteriala,  cardiopatie ischemica, arterita, varice, ulcer varicos; afectiuni de metabolism ca: diabet, guta, obezitate; afectiuni dermato ca: acnee cronica, psoriazis, zona zoster, eczeme; afectiuni ale aparatului respirator ; afectiuni urogenitale; afectiuni oculare; afectiuni de natura canceroasa.

GOJI, UN PUTERNIC ANTIOXIDANT

      Goji numit si "fructul longevitatii" este cunoscut in Tibet de mii de ani, fiind folosit in medicina veche asiatica pentru intarirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor si mentinerea sanatatii (tonifiant al ficatului, rinichilor si sangelui).  Fructele de Goji se coc toamna spre inceputul iernii, avand culoare rosu viu stralucitor si putand apoi sa fie conservate prin uscare. Fructele de goji sunt cultivate in Tibet, China, Mongolia in general in vaile fertile din zona Himalayei. Este printre cele mai importante fructe cu proprietati antioxidante din lume, proprietati care l-au facut vizibil la Hollywood, fiind folosit de Madonna, Kate Moss sau Gwyneth Paltrow.
   Fructele de Goji contin o multime de vitamine: B1, B2, B6, vitamina C ( de 500 de ori peste ce contin portocalele), vitamina E si A. Are in compozitie peste 18 aminoacizi si o varietate de minerale: calciu, zinc, potasiu, fier, seleniu etc. Din acest continut bogat in principii active si oligoelemente se deduce multimea efectelor binefacatoare precum: intarirea sistemului imunitar, tonifiant general al organismului, prorietati afrodiziace, efecte de regenerare si intinerire ale organismului, benefic in diabet, boli de plamani, stimulent al masei musculare si osoase, puternic antioxidant. Prin proprietatile lui regeneratoare, goji este utilizat in tratamentul unor boli grave ca: alzheimer, cancer, tuberculoza, boli hepatice si de inima (reduce colesterolul din sange).
   Goji este consumat proaspat sau uscat sub forma de pulbere adaugata in apa plata sau suc.
   Inca o data subliniem efectele benefice si tamaduitoare: intareste sistemul imunitar, efecte regeneratoare si de intinerire, efecte regeneratoare a sistemului nervos, efecte benefice in bolile de inima si tensiune arteriala, in diabet normalizeaza glicemia, efecte protectoare asupra oaselor si ligamentelor, dizolva si descompune grasimile ajuta la scaderea in greutate, ajuta in scaderea colesterolului, este un foarte puternic antioxidant, previne degenerarea la nivel celular, stimuleaza apetitul sexual, sprijina procesele hepatice, renale.