miercuri, 21 septembrie 2011

GOJI, UN PUTERNIC ANTIOXIDANT

      Goji numit si "fructul longevitatii" este cunoscut in Tibet de mii de ani, fiind folosit in medicina veche asiatica pentru intarirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor si mentinerea sanatatii (tonifiant al ficatului, rinichilor si sangelui).  Fructele de Goji se coc toamna spre inceputul iernii, avand culoare rosu viu stralucitor si putand apoi sa fie conservate prin uscare. Fructele de goji sunt cultivate in Tibet, China, Mongolia in general in vaile fertile din zona Himalayei. Este printre cele mai importante fructe cu proprietati antioxidante din lume, proprietati care l-au facut vizibil la Hollywood, fiind folosit de Madonna, Kate Moss sau Gwyneth Paltrow.
   Fructele de Goji contin o multime de vitamine: B1, B2, B6, vitamina C ( de 500 de ori peste ce contin portocalele), vitamina E si A. Are in compozitie peste 18 aminoacizi si o varietate de minerale: calciu, zinc, potasiu, fier, seleniu etc. Din acest continut bogat in principii active si oligoelemente se deduce multimea efectelor binefacatoare precum: intarirea sistemului imunitar, tonifiant general al organismului, prorietati afrodiziace, efecte de regenerare si intinerire ale organismului, benefic in diabet, boli de plamani, stimulent al masei musculare si osoase, puternic antioxidant. Prin proprietatile lui regeneratoare, goji este utilizat in tratamentul unor boli grave ca: alzheimer, cancer, tuberculoza, boli hepatice si de inima (reduce colesterolul din sange).
   Goji este consumat proaspat sau uscat sub forma de pulbere adaugata in apa plata sau suc.
   Inca o data subliniem efectele benefice si tamaduitoare: intareste sistemul imunitar, efecte regeneratoare si de intinerire, efecte regeneratoare a sistemului nervos, efecte benefice in bolile de inima si tensiune arteriala, in diabet normalizeaza glicemia, efecte protectoare asupra oaselor si ligamentelor, dizolva si descompune grasimile ajuta la scaderea in greutate, ajuta in scaderea colesterolului, este un foarte puternic antioxidant, previne degenerarea la nivel celular, stimuleaza apetitul sexual, sprijina procesele hepatice, renale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu