duminică, 11 martie 2012

GUAVA, UN FRUCT BUN PENTRU INIMA

     Fructul de guava este de origine din Africa, dar se cultiva intensiv in America de Sud si alte tari. Fructul este preponderent de forma sferica, avand dimensiunile unui mar mic, coaja fiind comestibila. Pulpa fructului este extrem de gustoasa si aromata, avand un gust dulce acrisor comparativ cu al perelor coapte.
     Fructul de guava are un continut bogat in vitamina C, sucul unui singur fruct oferind de 5 ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata. Mai contine minerale precum: calciu, fosfor, magneziu si acidul nicotinic in cantitate mare. Este bogat in fibre solubile benefice tractului intestinal.
     Beneficiile fructului de guava sunt foarte numeroase, pe langa gustul sau delicios. Ajuta in cazuri de raceli si gripa prin continutul ridicat de vitamine. Alunga tusea curatind caile respiratorii datorita proprieatatilor astringente ale pulpei fructului. Datorita continutului ridicat de vitamina C are proprietati antivirale, luptand cu succes inpotriva racelilor si infectiilor virale. Guava ajuta la eliminarea si reducerea colesterolului rau din sange, efectele fiind de reducere si normalizare a tensiunii arteriale. Combate si ajuta cu succes in prevenirea constipatiei, datorita continutului ridicat de fibre. Este de ajutor persoanelor obeze care vor sa slabeasca. Consumand acest fruct regulat scade riscul inbolnavirii de cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu